Lice Ahmet Toprak Lisesi öğrencilerine Göbeklitepe turu düzenlendi.
Lice kaymakamlığı resim atölyesi öğrencileri Göbeklitepe gezisi ile stres attı, yazın keyfini çıkardı.
Ahmet Toprak Lisesi, resim atölyesi öğrencilerine Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’ye gezi turu düzenlendi.
Gezi kapsamında Kaymakam Muhammed Evlice, öğrencilerimize ülkemizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösterebilmek adına bu tür etkinliklerimizin devam edeceğini, kişisel gelişimleri için her zaman destek olacaklarını dile getirdi.
Lice Kaymakamlığı tarafından düzenlenen gezi programına katılan öğrenciler yaz tatilinin keyfini doyasıya çıkardı.
Öğrenciler kültür turları kapsamında ilk kez Göbeklitepe’yi görme fırsatını buldu.

Geziye katılan öğrenciler Şanlıurfa’da ilk kez tanık oldukları tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’yi görme şansına erişti.
Lice kaymakamlığının düzenlediği etkinlikte, öğrenciler 12 bin yıllık Göbeklitepe’yi ilk defa görmenin sevincini yaşadı. Geziye katılan öğrenciler, öğretmenlerinden ören yeri hakkında bilgi aldı.
Öğrenciler gezi kapsamında Göbeklitepe ve müze gezisi ile ödüllendirildi. Tüm katılımcı öğrenciler Göbeklitepe gezisinde keyifli dakikalar geçirdi. Öğrenciler gözetmenler eşliğinde Göbeklitepe ören alanını gezdikten sonra burada öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yoğun bir katılımın olduğu gezi programının Göbeklitepe sonrası ikinci durağı ise Şanlıurfa Müzesi oldu. Öğrenciler müzede tarihe yolculuk yapma fırsatı buldu. Daha sonra Balıklıgöl’ü de ziyaret eden öğrenciler katkılarından dolayı Kaymakam ve Beledi Başkanı Muhammed Evlice’ye teşekkür ettiler.

GÖBEKLİTEPE
Şanlıurfa il merkezinin 18 km kuzeydoğusunda, Haliliye ilçesine bağlı Örencik köyü yakınlarında yer alan, dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur. Bazı popüler kaynaklarda “tarihin sıfır noktası” nitelendirmesiyle de anılır. Buradaki kazılarda çıkartılan bazı heykel ve taşlar, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu yapıların ortak özelliği, T biçimindeki 10-12 dikilitaşın yuvarlak planda dizilmiş, aralarının ise taş duvarla örülmüş olmasıdır. Bu yapının merkezinde daha yüksek boyda iki dikilitaş, karşılıklı olarak yerleştirilmiştir. Bu dikilitaşların çoğu üzerinde insan, el ve kol, çeşitli hayvan ve soyut semboller, kabartılarak veya oyularak betimlenmiştir.
Bütün bunlar ve kazılarda ortaya çıkarılan anıtsal mimari, Göbeklitepe’yi eşsiz ve özel bir yapı kılmaktadır. Bu bağlamda, UNESCO tarafından 2011 yılında Dünya Mirası geçici listesine alındı ve 2018’de kalıcı listeye girdi.

